looking for fun, get me high for free i'm dying

00:04
26/06 2012
? 0
Och hääär var det mycket aktivitet som vanligt men så går det när man har fullt upp. Travet i lördags, bästa Louise Winner springer in på en andraplats i Stonas Midsommarkrans och var riktigt bra!
 
Idag har jag jobbat i sinne och lyckats slita sönder ryggen eller något sådant så lär väl vara handikappad några dagar men det är smällar man får ta hehe. Iallafall kört fyra stycken kanoner idag och dom kändes kanonfina allihopa!
 
 

värsta skiten jag någonsin läst!

19:05
18/06 2012
? 1
Alltså ohhh jag är så arg att jag snart slår sönder någonting och bara måste avreagera mig lite. Läste en sån underbar artikel idag och vet knappt om jag ska skratta eller gråta! Här har ni mästerverket för dom som vill läsa: http://www.dn.se/debatt/staten-tjanar-miljarder-pa-travhastars-lidande

Jag vet inte ens var jag ska börja och jag fattar verkligen inte hur en artikel med så fruktansvärt mycket faktafel ens kan tillåtas publiceras på en av sveriges största tidningar. Att man sedan ens har mage att sitta och skriva ner alla dessa lögner är helt jävla otroligt.

Travet är en sport, precis som fotboll, hockey och all annan jävla skit och hästarna är högpresterande djur, exakt samma sak som alla människor som spelar fotboll. Visst händer det att hästar ramlar ihop och dör före/under/efter ett travlopp eller bara hemma i hagen, men precis som för andra idrottsmän är det i de allra flesta fall en bakomliggande sjukdom eller ett hjärtfel som är orsaken till det, INTE att hästarna har pressats för hårt. Sedan om man jämför antalet dödsfall per år med hur många travhästar det finns så är det i princip ingenting.

Läser en hel del roliga kommentarer till detta inlägg också.

"Tycker du det är ok om man använder utrustning formad för att göra hästarna illa eller begränsa deras naturliga rörelser?"

Du lilla okunniga människa, travhästarna är alla travmänniskors bästa vänner och jag undrar bara VARFÖR i hela jävla friden vi skulle stoppa på hästarna en utrustning som är formad för att göra dom illa? Det finns liksom ingen logik i det hela. Och begränsa deras naturliga rörelser? Det säger ju emot allt den där artikeln står för - att människor bara är ute efter att tjäna pengar på hästarna. Om det enda vi ville var att tjäna pengar, varför då lägga på hästen en utrustning som både skadar den och begränsar dens naturliga rörelser? Då kan jag lova dig att det inte finns många hästar som springer in ett enda öre. ALL utrustning som används på hästarna är till för att hjälpa dom så mycket som möjligt och för att undvika skador.

"Travhästar far mycket illa och genom uppfödning med parning hit och dit får många missbildningar i skelettet. Dom hästar som inte håller måttet skickas till slakt då dom inte är lämpliga som familjehästar och inte kan säljas vidare"

Om ni vill snacka om parning hit och dit som medför lidande på djuren kanske ni ska hoppa på diverse amatörhunduppfödare eller liknande istället, för om ni visste hur otroligt mycket planering och tanke som ligger bakom varje föl så skulle ni nog hålla tyst. Stamtavlan kollas alltid i massor med led bakåt och det räknas ut en inavelsfaktor och massa annat. Sedan kan jag inte tänka mig många människor som inte avlar för att få fram trevliga individer. Målet med all avel är att avkommorna ska få en korrekt exteriör och andra bra egenskaper. Finns väl inte en enda människa som avlar för att förstöra rasen! Och som en annan mycket klok tjej säger bland kommentarerna: "Andledning att många slaktar sina hästar efter deras tävlings dagar är över är p.g.a den negativa bilden alla byggt upp om travare att de inte duger till nått annat än att springa fort och då är det värdigare för hästen att somna in än att hanmna fel"

"Djurskyddslagen förbjuder att djur utsätts för lidande i samband med träning och tävling. Det är inte tillåtet att pressa en häst över dess förmåga, och inte heller att tävla med en häst som har ont eller inte är fullt frisk. Det är helt uppenbart för oss att djurskyddslagen inte överensstämmer med den verklighet som många av travhästarna tvingas genomlida."

Detta stycke i artikeln kan ju också vara bland det roligaste jag läst. Det finns inget lidande i samband med träning och tävling annat än hög puls, svettningar och kanske blodsmak i munnen när dom tar ut sig ordentligt efter ett travlopp. Men att kalla det lidande? Isåfall borde hela världen vara överviktig om vi ska förbjuda allt och alla att röra på sig eftersom det kan medföra "lidande". Och att det inte är tillåtet att pressa en häst över dess förmåga är ju helt omöjligt att göra, en häst springer aldrig fortare än vad den kan och då kan man ta till vilken utrustning man vill. Sedan att man inte ska tävla med en häst som har ont eller inte är fullt frisk finns det ingen vettig människa som gör heller, det säger ju också emot hela skiten om att man bara vill tjäna pengar på hästarna. För om man ställer upp med en sjuk eller skadad häst så skjuter man sig själv i foten då den hästen inte kommer att prestera. Därför kan man ju undra hur det kan vara helt uppenbart för dessa toppmuppar att djurskyddslagen inte följs??????

Som denna kloka människa säger:

"Men snälla nån, ta reda på fakta innan denna typ av rena lögner publiceras. Det finns en oerhörd strikt kontroll av travhästar, helt unik och överlägset mer noggran än för någon annan hästsport eller för den delen vilket annat djur som helst. Regelbundna inspektioner av djurstallar, oannonserade vetrinär kontroller, dopingtester osv, osv. Det är sorgligt att se okunniga populister uttala sig om travsporten utan att ha någon som helst koll."

Sedan är det dessutom fakta att travsporten ligger långt före andra hästsporter när det gäller att se till hästarnas bästa. Dom följer inte bara djurskyddslagen och har utöver detta dessutom egna regler för vad som gäller för travhästarna och inte. Som dom säger i den här artikeln: "Vi bedriver en omfattande verksamhet för att stärka hästvälfärden"

"Hästarna utsätts för stora påfrestningar med hård träning redan från två års ålder och täta starter i tävlingar där de förväntas vinna pengar åt sina ägare.

Påfrestningarna är av den omfattningen att många hästar skadas svårt och får avlivas akut efter att ha deltagit travlopp. Det förekommer även att hästar dör på grund av inre blödningar eller syrebrist därför att de pressats för hårt under tävlingar.

Även om de flesta hästar klarar livhanken så pass att de kommer hem till stallet igen efter avslutat lopp, är livet som travhäst riskfyllt. Om de inte springer tillräckligt snabbt riskerar de att skickas till slakt - ett öde som drabbar en stor mängd travhästar eftersom bara ett litet antal håller tillräckligt hög klass för att vara värda att satsa på ekonomiskt"

Den där skiten tänker jag inte ens kommentera för det är så fruktansvärt skrattretande och det är så uppenbart att dom inte har någon aning om vad dom pratar om. Jag förnekar inte att det finns idioter som inte ser till hästens bästa och inte följer de lagar och regler som finns, såna finns tyvärr inom alla områden, men att hoppa på en hel bransch där majoriteten faktiskt sköter sig otroligt bra känns så fruktansvärt orättvist och det är nog fler än jag som tar illa upp av det här. Det tråkiga är att folk som inte är insatt i travsporten kommer tro att det är såhär det funkar tyvärr.

Jag förstår också att det finns folk som tycker så här och alla har absolut rätt att ha en åsikt, men att sitta och skriva i en artikel att SÅ HÄR EXAKT ÄR DET är rent jävla förtal.

En sak är säker iallafall och det är att travhästar som blir plågade, vanvårdade, pressade för hårt och allt det där aldrig någonsin kommer att prestera på en travbana. Däremot en häst som mår bra, blir ompysslad och trivs med sig själv har alla förutsättningar att bli en bra travhäst. Sedan är det självklart mycket annat som ska stämma också, men en häst som inte vill springa den kommer inte att springa och det är bara så det är.

Avslutar med en kommentar som stämmer så jävla bra innan jag brinner upp av ilska. Tack och hej!

"Jag misstänker de som står bakom artikeln valt att, innan den skrevs, besöka ett flertal travstall och talat med dess personal för att kunna ge en korrekt helhetsbild av hur "plågsamma" djurens liv är!? Hästarna skulle må mycket bättre om dom inte fick den omvårdnad dom får för att kunna prestera i tävling, individanpassat foder på regelbundna tider känns oxå tveksamt för att inte tala om de regelbundna veterinärkontroller och hovslagarbesök stackarna tvingas genomlida"


when you hit me hit me hard

00:11
18/06 2012
? 0

blev en mycket fin helg av det här! underbart väder, fina travtävlingar, fint sällskap och att våra hästar sprang i sinne gjorde den inte mycket sämre.

på fredagen var big boy laday först ut och efter att ha gått i tredjespår hela sista varvet så spurtade han hem en mycket fin tredjeplats. från spår 12 och efter sju månaders uppehåll från travbanan på den fantastiska tiden 14,5. helt otroligt! sedan hade vi louise winner i sista loppet och hon gjorde det mycket bra som sexa på nytt rekord. tyvärr finns det vissa som inte kan köra ordentligt och louise blev uttryckt i fjärdespår mitt i avancemanget och tappade minst en tredjeplacering på det sa en rätt upprörd kusk efter loppet. men men det är sånt som händer och det viktigaste var ändå att hästen visade att hon är på gång igen!

lördagen började med att loads of dosh blev för uppstressad och galopperade bort alla chanser direkt i starten. otroligt synd då han hade gjort en monstervärmning och det enligt kusken i princip inte fanns en chans att han kunde förlora. men orutinen visade sig tyvärr och det är bara ta nya tag! i loppet efteråt tog cool hall däremot en skaplig revansch då han stack till ledningen och stannade där ända in i mål. en mycket härlig seger som gjorde hela helgen!!




vackraste biggen!


vinnarcirkeln med cool hall! bilden fotograferad av britt lindgren :)


my heart leads out to you

20:02
12/06 2012
? 0
puss jonny! <3

tror en betongklump lyfte från mitt hjärta igår när vi spikade på allan ett par skor och VIPS kunde han gå igen! som en helt ny häst! tänk att lite ömma hovar kan göra så fruktansvärt mycket. nu är han pigg och glad igen och idag drog han några rejäla rallyrundor i hagen och benen flög åt alla håll viiiiiilken lättnad.

till helgen så är det v75 i boden och vi har fyra starthästar, två stycken på fredag och två på lördag. mina stjärnor big boy laday och louise winner startar båda på fredagen men har skitspår båda två och sedan har vi loads of dosh och cool hall på lördagen! på lördag tar vi även med oss självaste scandal play som ska defilera till norrbotten stora pris och jossis seven road.




Biggen <3

go hard make sure you do whatever it is that you gotta do

23:29
10/06 2012
? 1
hei mina blogreaders har kommit hem efter att ha bott i stallet en vecka.

haft det bra bortsett från den lilla detaljen i torsdags när älskade allan och ederblixt bestämde sig för att motionera två mil efter e4an. kan ju lätt säga att det är det absolut värsta jag någonsin har varit med om och att jag aldrig i hela mitt liv har varit så rädd som jag var då.

som tur var lyckades våra hjärnor fungera trots paniken och efter miljontals telefonsamtal, liftande, rejsande och sicksackande efter e4an fick vi fast rymlingarna vid nån affär i jävre.

hade en stund ställt in mig på att jag skulle vara tvungen få se min älskade häst ligga överkörd på vägen men helt otroligt (med tanke på hur jävla idiotiska bilisterna efter vägen var!!!!!!!!) så har ingen häst en enda skråma på sig. däremot är dom fruktansvärt stela och har ont i hovarna och sedan när veterinären kommer på torsdag får vi se om det är något mer.

jag har iallafall ställt in mig på det värsta och är övertygad om att allan har blödningar i alla möjliga senor i alla fyra benen eller någon annan skada så det bara är att avliva han med en gång för när det gäller den hästen finns det tamigfan ingenting som heter tur. i onsdags körde jag honom i ett backjobb och han kändes bättre än han någonsin gjort och några dagar senare står han i sin hage och kan knappt röra sig. det kan vända jävligt fort och ska inte ens gå in på hur fruktansvärt förbannat jävla äckligt orättvist pissigt det känns eller hur ont det gör i hela min kropp bara när jag ser hur ont min andra halva har.

okej detta blev typ en novell och ändå har jag en miljon känslor till jag skulle vilja skriva ner men inte kan. mina tårkanaler har hakat upp sig, varje vaken minut spenderar jag i stallet och när jag inte är där så är mina tankar konstant hos allan så lär inte uppdatera så mycket framöver. just sayin.


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3



feeling as good as lovers can

17:24
03/06 2012
? 0
hei alla glada och icke-glada. idag har jag jobbat 7-3 i det underbara vädret! trots regnbyxor var jag genomblöt under och jag är verkligen inte alls less på regnet nu.

linnea var iväg till skellefteå och startade cool hall och han sprang in på en imponerande tredjeplats och hästen har verkligen utvecklats otroligt senaste månaderna! hade han sprungit det här loppet i vintras så hade han knappt kommit i mål så han var riktigt bra. kul!!

igår så jobbade jag äääven och sedan hängde jag med elin och sundström som äntligen kommit hem! jag och frida såg de sista avsnitten av vampire och note to you som gör vampire diaries: man får inte sluta en säsong sådär!!!!!!! helt seriöst!!!!! man kan ju inte ha en fet cliffhanger när det är typ en miljon år till nästa säsong börjar...

aahhh ska äta middag snart och sedan blev det lite ändrade planer så jag drar ut till stallet redan ikväll och bosätter mig där för en vecka framöver. mycket niiice


RSS 2.0