mitt 2012: januari-april

00:28
28/12 2012
? 0
Tänkte att jag skulle slänga upp lite inlägg om mitt underbara 2012 nu när det ändå börjar närma sig nytt år och allt.
 
JANUARI
 
Hade världens lugnaste och mysigaste nyårsafton och var rätt nöjd med det.
 
Spenderade årets första dag i stallet (skräll) och här mös jag lite med en sexig jävel.
 
 
 
 
 
Bodde i en lägenhet i stan i några veckor, fick två mysiga katter som sambos och mös på med fina flickor. Fick finbesök från Lycksele och hade en jävligt trevlig kväll.
 
Och Allan Road var bäst i världen. Som vanligt.
 
FEBRUARI
 
Fick en snilleblixt och bytte rum med Rebecca, föll för Trevor Hall och mös med gangsterkatten ovan. Funderade en hel del på livet, drömde mig bort och planerade vad jag ville göra med resten av mitt liv.
 
En liten Bellisma anlände till stallet. Samma moderslinje som självaste Victory Tilly. Not bad not bad.
 
Mös på rätt bra med den där rumpan.
 
Vi powerwalkade i typ 30 minus.
 
Pössades lite till med Allan.
 
Skrattade rätt gött åt när gangsterkatten kröp in i ett skåp och fastnade.
 
 
Lasse åkte en vända ner till Stockholm och startade Suntory i ett Diamantstolopp. Jag och Linnea var hemma och skötte stallet och tränade hästar, bänkade oss framför datorn bara för att se hästen galoppera bort sig direkt i starten. Någon helg senare åker Lasse ner igen för att starta i Diamantstofinalen med 200.000 i förstapris och anmäler Louise till ett ramlopp bara som resesällskap. Vi bänkar oss framför atg-live once again och får se Suntory springa in på en fortfarande helt otroligt ofattbar andraplats och casha in 100.000. I ett lyckorus och med glädjetårar fodrar vi hästarna fort som fan, skyndar mig hem och hinner precis slå på datorn till Louise ska springa. Ringer till Linnea för att live-reffa loppet. Hon ligger dödligt dödligt sist hela tiden, för att sedan på upploppet ta fram fartresurser ingen fattade att hon hade och spurtade förbi allt och alla. Skrek som en idiot i telefonen och Linnea frågade "vad i hela friden hände?". Det undrar jag fan fortfarande.
 
Inte bara lycka den helgen dock. Sexy Muscles drog på sig en blödning i ett gaffelband och blev borta flera flera månader..
 
Jag och Linnea reste även till Umeå under månaden och startade Cool Hall och Louise Winner en dag och båda två blev trea.
 
Körde även ett jobb i 20-tempo på rakbanan med Allan och här någon gång började det bli prat igen om att han skulle få kvala. Lyckan total.
 
MARS
 
Åkte till Umeå once again med Linnea och startade Ederblixt och Cool Hall dock ville det sig inte för någon av dom och vi åkte hemåt utan en spänn. Sexy rehabiliterades och Allan anmäldes till kvallopp. Lyckan total!!
 
Käkade gomiddag och vitchokladmousse till efterrätt med några sötisar.
 
Dagen för Allans kvallopp. Självklart är lastbilen trasig.
 
Han fick sig dock en veckas extra träning innan det blev dags för kvallopp och inte klagade jag över det. Möjligtvis mina armmuskler med tanke på att han var piggare än piggast.
 
Allan upputsad och snygg och givetvis klarade han kvalloppet. Det gjorde tyvärr inte Sembs Montgomery som inte fick någon mer chans efter det och lämnade stallet. Ederblixt vann karriärens andra lopp och Suntory Royal vann 100.000 nere på Bergsåker.
 
 
Photo-session i vårvärmen med glad ägare och en häst på bättringsvägen.
 
 
Festade litegranna och tyckte det var sjukt roligt att Minnas ena sko på något jävla sätt lyckats följa med ut i hissen.
 
Jag och Lasse tömkörde lillan första gången och hon skötte sig super.
 
Drog på UF-mässa med söta (??) tjejer.
 
APRIL
 
Mös i Boden med lillasyster.
 
Louise tävlade på igen efter sin hovböld och nu när jag ser den här bilden undrar jag hur fan jag och Linnea kunde låta våra tävlingsbandage bli så skitiga?
 
Drog till Vitsand och mös under norrskenet med fina vänner.
 
Första riktigt varma dagen på året. Jag drog fram skinnjackan och promenerade till preem för att ta årets första glass och hade sjukt mycket vårkänslor.
 
 
Gamle Scandalen skulle få hedersuppdraget att leda defileringen till Guldbjörken under Umåkers V75-helg. Tyvärr såg han förjävlig ut och jag och Linnea tog oss an uppdraget att få honom fit for fight.
 
Det var lite tvååringsserie på Vitsand men den här gangster ville som mest springa och slå i vagnen.
 
 
 
 
Vi firade minna 18 år i staden.
 
Efter alldeles för få timmars sömn så åkte vi dagen efter till Umeås V75-tävlingar där Louise startade och den här gamle krigaren visade upp sig och än en gång fick fantastiska lovord över sig.
 
Vi åkte på trav i Boden med 4 hästar och kom hem med 5. Världens bästa Big Boy Laday blev vår och jag föll pladask.

SHORELINE

23:22
27/12 2012
? 0
 
 
"Ever since I was eight or nine
I've been standing on the shoreline
Always waiting
For something lasting
Loose your hunger, you loose your way
Get confused and you fade away"

luckiest man alive

23:12
27/12 2012
? 0
Galopp galopp galopp på upploppet för Blixten igen. Men inte hästens fel den här gången heller. Förstår att det inte är lätt att springa om man inte får tillräckligt med fäste.
 
Varit ledig idag och det har varit obeskrivligt skönt. Busat och åter busat med finaste lillasyster. Perfekt sätt att spendera en ledig dag på.
 
Imorgon upp och jobba igen. Hard working woman.
 
 

juldagen

22:09
25/12 2012
? 0

Äckligt nöjd över mina julklappar. Fick en ny iPhone (tack pappa ❤), varma kläder av Lasse och Margot, vinterskor, body butters från body shop, pengar med mera med mera.

Bäst var dock dressen jag och Linnea fick av världens bästa hästägare. Dessutom hade min älskade syster gjort en tavla åt mig med en bild på Sexy och det kom minsann en liten tår när jag öppnade det paketet. Såååå glad.

Ledig julafton? Glöm det! Körde Allanballanbus Road igår tillsammans med Linnea och Ederblixt och börjar än en gång få upp ett litet hopp om att det ska bli travhäst av honom igen.

Jobb jobb jobb idag igen. 6 hästar körda i kylan och La Grande var så äckligt äckligt superfin. Den damen kan få ett roligt 2013 om hon får vara skadefri...

Stjärnorna fick sig en ordentlig ompyssling på eftermiddagen, sedan middag hos farmor och farfar och mys hos Frida. Nu är det sängen direkt!

Imorgon åker vi till Umeå med lilla Ederblixt. Gött mos.

 

 
 
 
 
 

när regnet slår mot fönstret

20:43
23/12 2012
? 0
Rätt kallt igår. Vi slutade ut snabbjobben och fyra hästar tränades hemma istället. I typ femtio minusgrader. Tog in alla hästar och fick lite kvalitetstid med fina Biggen som numera förvandlats till en vildhäst med tre km lång päls. Busar hela dagarna och är piggare än unghästarna. Han trivs nog rätt bra med livet för tillfället. Och man kan knappt tro att det är samma häst som när han kom.
 
Så glad och tacksam över att världens bästa hästägare köpte honom i våras. Vi åkte tidigare till travet för att Lasse skulle provköra honom innan tävlingarna, och i slutet av dagen stod han på lastbilen och åkte med oss hem. Kärlek direkt. Fina lilla ängsliga häst som nästan var rädd för sig själv.
 
Några av årets roligaste händelser har definitivt upplevts med den hästen. Trea i debuten för oss efter tredjespår sista varvet på en 14-tid, två raka segrar som vanns med flera längder, en andraplats på V75 och tillsammans gjorde vi en långresa ner till Stockholm för att starta V75-finaler. Det är stort.
 
Idag kom vi till stallet och möttes av en trasig vattenledning. Det var jacuzzi i två boxar och bara börja lasta ut spån och vatten med en gång. Lägg till att jag fick bråka med en galen ettåring ut i hagen samt mocka en miljon boxar till. Mina armar var rätt trötta efter det kan jag lova.
 
Pysslade om fina Sexy och gjorde honom julfin samt mös lite med Grande, fodrade och åkte hem. Tagit det enbart lugnt ikväll, ska slå in lite paket och sen sova. Väckaren ringer imorgonbitti igen och jobb fram till lunch. Ska köra en Allanbus och äntligen öppna paket!!
 
Shit nu blev det en novell igen kan jag konstatera.
 
 
Vacker Grande.
 
 
Mina pojkar fick sig en morotspåse i julklapp av ägaren och klagade nog inte över det ;-)
 
 
Fina Biggen <3
 
 
 
Fin Sexy tog tag i fodrandet på eget hand!
 
Imorgon är du min fina julklapp!

I don't have the answer

21:23
21/12 2012
? 0
Louise dålig idag. Fick ett perfekt lopp och normalt sett ska hon vara sämst tvåa med den resan. Men Otto var fin och sprang in på en fjärdeplats.
 
Hämtade våra julklappar på Royal idag plus att jag har en till julklapp som ligger och väntar på mig i stallet. Sjukt nyfiken. Återstår att se om jag kan hålla mig till julafton.
 
Upp och jobba imorgon också. La Grande och Sexy ska gå provlopp plus att några småhästar får följa med och träna lite. Sexy ska provas med norsk för första gången, spännande.
 
Ska göra lite milkshake med systeryster och sen är det direkt sängen som gäller. Goooodnight.
 
Fiiiiiiiiiiin heeeeest

när morgonen kommer tillbaka till skyttegravarna

22:14
20/12 2012
? 0
Äntligen allt gjort i skolan. Inte för att vi har gjort särskilt mycket den här terminen. Men ändå.
 
Avslutade med fika och julpyssel känns som att det är ungefär sånt vi gjort hela året men tiden går fort när man har roligt med fina classmates.
 
Och. Sista jullovet någonsin. Det är fan inte länge kvar tills vi står där på flaken och är fulla och glada och sjunger att nu jävlar har vi tagit studenten.
 
Åker till skolan imorgon och har julavslutning med handels-ettorna och tvåorna. Sedan gasas det först mot Höglandsnäs och sedan mot Boden för att starta Louise. Josefin och Otto hakar också på minsann.
 
Första travdagen på länge jag bara har en enda häst att bry mig om. Kanske till och med har lite tid över att kolla på något lopp. Det hör fan inte till vanligheterna. Rätt skön tanke.
 
Fin början på lovet.
 
 
Vackra Lulu och underbara syster.

put on your dancing shoes

20:18
18/12 2012
? 0
Blidde en liten julklappssväng på stadens gator med Linnea efter praktiken. Köpt dom sista julklapparna så nu kan jag slappa lite.
 
Är ledig imorgon. Dock har jag & Maria ett möte inbokat klockan elva men resten av dagen är jag freeeeee. Skönt.
 
Har seriösa funderingar på att gå och lägga mig nu är dödens dödens dödstrött men lär väl vara vaken halva natten som vanligt.
 
Fina Lulu startar i Boden på freitag. Äntligen fick damen ett bra spår! Bricka 5 bakom bilen när hon är startsnabb kan bli bra det. På lördag ska Sexiga Muskler gå provlopp och till helgen ska även Big Boy Laday ridas för första gången oooooch imorgon kommer anmälningslistorna till tävlingarna på Umåker annandagen. Dit vill jag och Lililinnea åka på roadtrip. Med Ederblixtus.
 
Jullov? Vila? Vad är det? Ingen jävla aning.
 
Rätt så sexig ändå.

allting går upp för mig när solen går ner

21:06
16/12 2012
? 0
Kommit fram till en sak idag.
 
Jag är sjukligt obotligt travnördig (no shit). Typ exakt allting i mitt liv kretsar runt travet och hästarna. Och jag älskar det. Tror det finns folk som har svårt att förstå det. Men jag lever för det här.
 
Men visst fan finns det dagar när man funderar på varför i helvete man egentligen håller på med det här. Dagar där precis allting går fel. Meeeeen det är så värt det i slutändan ändå. Man får så mycket tillbaka av dom underbara djuren.
 
Allan Road, Louise Winner, Sexy Muscles, La Grande och Big Boy Laday. Mina fyrbenta underbara älsklingar.
 
Och i torsdags var vi på trav ja. Hade kunnat åka hem med två vinster. Blev istället noll. Ederblixt vinner pissenkelt säger kusken. Bortsett från den lilla detaljen att han ville vinna med hela upploppet och petade till lite med pisken i sulkyhjulet på en häst som inte tål pisk = häst flyger rakt upp i luften. Suntory vinner även hon pissenkelt om inte hon får ett ekipage utvändigt om sig där kusken kör som att han har stulit hästen. Tapper fyra blev hon ändå. Men trav är trav och allt kan hända.
 
Igår var min fina lillasyster här och sov här till idag. Det är lycka det.
 
Sitter med ett leende på läpparna och tänker på vilken fin dag vi hade i stallet idag och på tal om annat VARFÖR gillar massa konstiga människor en bild jag lagt upp på instagram????
 
Ridtur på fina stjärnor i djupsnön. Ville aldrig hoppa av. Härliga söndag.
 
Nöjd Sexy (som vanligt) med tofflorna på innan travet i torsdags.
 
Lyckopiller.
 
 
 
 
 
 
 
 
Och Linnea gjorde sig redo för ett självmordsförsök på Super Chriss.
 
Sedan visade det sig att han var jättesnäll och att vi oroade oss i onödan. Hihi.
 
 
 

i detta samhälle finns ingen kärlek kvar

23:48
10/12 2012
? 0
Kom på att jag har sisådär en hel 1800-tals roman att läsa till på onsdag. Samt en analys om den att förbereda. Gött. Bra planering som vanligt.
 
Fan vilken intervall-bloggare jag är (vadå travskadad). Skriver ingenting på flera dagar sen kommer det hundra inlägg samma dag. Bättre än inget. Eller nåt.
 
Vill ha lov nu nu nu. Helst igår. Och julafton. För att vara en sån som tycker alla högtider är sjukt överskattade så älskar jag julen. Den är så mysig.
 
Ska få välja mig en julklapp på Granngården också, helt okej. Mina hästar ska även skriva en önskelista till sina hästägare för dom vill nämligen ha en namnförbygel. Iallafall Sexy. Han är lite avundsjuk på Cool Hall och Ederblixt som alltid är så snygga på tävling.
 
En sån där skönhet vill vi ha. Fast givetvis i blått och vitt.

det är så här man mår när man hemligheter har

23:20
10/12 2012
? 0
För jag skulle ljuga om jag sa att jag inte brydde mig längre. Men på ett sätt kunde jag inte bry mig mindre.
 
"Och vad jag bryr mig om nu är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt"
 
Fast egentligen var jag aldrig arg. Bara på mig själv.
 
Efter regn kommer solsken. Det är det fina med livet. Oavsett timmar, dagar, eller veckor av helvete så kommer ljuspunkten så småningom. Det är min trygghet. Att veta att det vänder.
 
Men sen börjar det alltid regna igen. Och jag hatar det. Jag är så förbannat rädd för att vara lycklig för tanken på att något hemskt kommer att hända snart finns alltid där.
 
Jag älskar mitt liv. Vissa dagar lite mindre. Jag har en fin familj, fina vänner och ett jobb jag älskar. Och dom bra dagarna är fler än dom dåliga. Men kan jag aldrig riktigt slappna av och njuta.
 
"Vad jag bryr mig om är att se som i slow-motion
när du går sönder inuti
så som jag gjorde nyss
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaka till dig"
 
Och jag har klarat mig bra fram tills nu. Varför envisas med någonting som inte funkade första gången och förmodligen inte kommer funka nu heller. Något års tänkande har gjort mig lite klokare. Och bitter. Större delen av tiden har jag velat slå till mig själv ordentligt. Ändå skulle jag inte tveka. Och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det. Efter all jävla tid som har gått.

SUMMERBREEZE

19:05
10/12 2012
? 0
 
 
"Cause if you think love will come towards you like a warm summerbreeze
you got your head among the clouds
and you will never be free
you'll spend
many nights alone
I know"

när solen går ner

20:05
09/12 2012
? 0
Härlig helg. Mys hos Johanna, mys med mig själv och idag mys i stallet.
 
Red en fin Grande i snöovädret och den damen växer bara mer och mer i mina ögon alltså. En mycket speciell tjej som alltid haft lite knäppa saker för sig (och som jag inte har stått ut med förut) men hon sköter sig bara bättre och bättre! När hon skulle kvala i somras skötte hon sig exemplariskt i identifiering och allting, och andra starten i livet åker hon och jag iväg ensamma till Örnsköldsvik och startar och hon är helt cool. Blir lika överraskad varje gång hon håller sig så lugn och fin. Småsaker som värmer ett litet mammahjärta <3
 
Sen är det alltid någonting extra att vara med en häst från början och följa utvecklingen. Från inkörning som ettåring till första starten som treåring, andraplatsen när hon var extremt bra och första ridturen. Älskar att vara med om det.
 
Oooooch dessutom idag provade jag och Linnea ut våra kommande julklappar. Ett sånt här underbart Wahlsténs-set ska vi få:
 
 
Och det ska dessutom broderas Stall Lars Marklund på samt våra namn. Oooh vad jag längtar tills dom är klara, skönare kläder får man leta länge efter!!

RSS 2.0